onsdag 4 november 2009

Unga mammor i Bulgarien

Blää det snöar. Eller snö kanske man inte kalla det, kanske mer väldigt stort regn. Samtidigt blåser det som tusan. Vilket höst/vinterväder, inte alls kul. Man vill ju ha sol, fåglar som kvittrar, sand mellan tårna och en öl i handen. Ojojoj det är grejer det:)

Idag var det redovisning för våra radiokoncept. Gick hyfsat bra faktiskt, trots att vi var två man kort. Får se vilka idéer Hasse väljer ut när han bygger upp radiokanalerna, kan kanske bli några av våra iallfall?

Vad har mer hänt då? Jo en kvinna... förlåt, en liten flicka på 11 år har gått och blivit mamma. 11 år, herregud. Vad gjorde man själv när man var 11 år? Ja, lekte på skolgården, titta på tecknat, lekte med bilar... nej vänta det är nu. Iallafall så är det sjukt, men det verkar vara många som har unga mödrar i denna bulgariska stad. Pappan till barnet är 19, han räddade henne när några mobbade henne på skolan. Han trodde hon var 15 bast. Ser man inte skillnad på en 11 och 15 åring. Denna killen verkar ju inte riktigt ha alla hönerna i hönsgården. Nu kan han iallafall åka in i fängelse för sex med minderårig. Där kan han gått sitta och tänka över vad han har gjort.
Tjejen födde när hon var påväg till deras bröllop. Bara det är mysko. Föräldrarna har alltså tillåtit detta. Ja jag säger då det.
en liten kul grej, eller kul och kul, ungen kan faktiskt dö av ålder innan mamman dör.
När barnet börjar skolan så har mamman precis slutat 1an eller 2an på gymnasiet. Fast nu är det Bulgarien och inte Sverige så jag tror inte de går i skolan på samma sätt där.
" Vad jobbar din mamma med?"
" Hon går på gymnasiet"

1 kommentar:

Pacolito! sa...

Kolla din mail!